Katere rastline nabiramo na začetku poletja?

Ponovno sva bila povabljena na Ljubljana TV, kjer sva predstavila, katere zdravilne rastline nabiramo junija, oziroma na začetku poletja.

Deli s prijatelji
Deli s prijatelji

Bil je lep junijski dopoldan, ko sva s Primožem prikolesarila do bližnjega parka. Košara polna zelišč je bila nameščena na prtljažniku kolesa, v nahrbtniku pa hladna šabesa. Sonce je že kazalo svojo moč in sapica, ki je pihljala med premikanjem naprej, je prav prijala.

V parku naju je že čakala voditeljica Maša. Poročala bo s terena, midva pa bova njena gosta. Kako drugače je, ko nisi zaprt v studiu z velikimi kamerami. Ob prijetnem pogovoru in sedenju na mehki travi sva kaj hitro pozabila na to, da naju bodo snemali. Pogovarjali smo se o rastlinah, ki sva jih prinesla s sabo, kje jih nabirava in še o marsičem drugem. Imeli smo celo slavnostno odprtje bezgovega šampanjca (beri šabese).

Celoten prispevek si lahko pogledaš v videu. Lahko tudi samo “postalkaš”, kdo sploh sva in kako izgledava brez maske 😄.

Da ne boš v naslednjih mesecih pozabil nabrati katere izmed rastlin, si poglej tudi seznam, kaj nabiramo trenutno. V tej oddaji sva predstavila predvsem naslednje rastline: bezeg, ki je že skoraj odcvetel (če greš malo višje, ga morda še najdeš), koprivo, lipo, šentjanževko, rman in kamilico.

Deli s prijatelji

Ustvarjalca spletne strani

To spletno stran sva za vas ustvarila Ana in Primož. Začeti dan s polno skodelico čaja ob spominjanju na topel poletni dan in na pot do tistega hriba, kjer se je na daleč vonjala materina dušica. Združiti veselje do pohajkovanja in nabiralništva ter priti domov utrujenih nog, s polno platneno vrečko zelišč. Bolj kot spoznavava svet zdravilnih rastlin, bolj sva navdušena nad njihovo uporabnostjo in večjo skrb čutiva do ohranjanja narave in njenih danosti.

Če želiš bit obveščen o novostih na strani in izvedeti še kaj več, nama sledi na Facebooku in Instagramu.